LS mod_pagespeed

Discussion in 'General OpenLiteSpeed Discussion' started by adz, Oct 6, 2018.

  1. adz

    adz New Member

    i have successfully installed the ls-pagespeed module using the RPM method. In one of the wiki pages on openlitespeed, it states
    i checked this directory for the "modpagespeed.conf" file, but don't see it in there, nor in any other directory (from my search)
    am i doing something wrong? how would i find this file?

    cheers
     
  2. Cold-Egg

    Cold-Egg Administrator

    Hi @adz,

    I just do a newly install with v1.4.39 and pagespeed module auto-installed already and conf file is in /usr/local/lsws/conf too.
    May I ask which version you are running with?

    cat /usr/local/lsws/conf/modpagespeed.conf
    module modpagespeed {
    param <<<END_param
    pagespeed on
    pagespeed InPlaceResourceOptimization off
    pagespeed FetchHttps enable
    pagespeed FileCachePath /tmp/lshttpd/pagespeed/
    pagespeed EnableFilters remove_comments
    pagespeed EnableFilters local_storage_cache
    pagespeed EnableFilters extend_cache_pdfs
    pagespeed EnableFilters combine_css
    pagespeed EnableFilters rewrite_css
    pagespeed EnableFilters extend_cache,rewrite_images
    pagespeed EnableFilters rewrite_javascript
    #pagespeed FileCacheSizeKb 102400
    #pagespeed FileCacheCleanIntervalMs 3600000
    #pagespeed FileCacheInodeLimit 500000000
    pagespeed FetcherTimeoutMs 5000
    #pagespeed ModifyCachingHeaders off
    #pagespeed MapProxyDomain http://127.0.0.1:8088/ http://ref.pssdemos.com/
    #pagespeed RunExperiment on
    #pagespeed EnableFilters inline_images
    #pagespeed LoadFromFile https://127.0.0.1:7080 /usr/lsws/lsws/admin/html/
    #pagespeed LoadFromFile https://127.0.0.1:8088 /usr/local/lsws/Example/html/
    END_param
    }

    Best,
     
    adz likes this.
  3. adz

    adz New Member

    can't remember what version i installed when i first installed OLS, but it may been couple versions back, but that time pagespeed module wasn't installed by default. so i had to install it manually. been upgrading OLS to each update, so i'm 1.4.39 now. i'm planning on doing a clean install on 1.4.39 anyways, i'll report back if everything goes good with pagespeed.

    cheers

    edit...

    okay did a completely clean install of 1.4.39 on a new server and pagespeed wasn't autoinstalled, so no pagespeed conf file inside conf folder
     
    Last edited: Oct 9, 2018
  4. Cold-Egg

    Cold-Egg Administrator

    Hi @adz,

    I know why. I installed via 1-click install method which includes pagespeed module already.

    If your server doesn't has it, for CentOS, you can try yum install ols-pagespeed. That wiki is outdated and will be updated soon.
     
    adz likes this.
  5. adz

    adz New Member

    coldegg what's your Module Parameters for pagespeed?
     

Share This Page