Cache forum Xenforo not working

jbex

New Member
#1
I have in the root of the domain the cms of the web with wordpress, which does have a LiteSpeed cache.
But the forum, although I have installed the plugin for Xenforo, does not have the LiteSpeed cache.

The forum is in the / forum / folder and I think that the htacces that I had in apache does not work well.
Could someone tell me the rule to set and where? If in the root htacces or in the / forum / folder htacces

Now I have the root htacces (wordpress) of the web:

Code:
# BEGIN LSCACHE
## LITESPEED WP CACHE PLUGIN - Do not edit the contents of this block! ##
<IfModule LiteSpeed>
RewriteEngine on
CacheLookup on
RewriteRule .* - [E=Cache-Control:no-autoflush]

### marker CACHE RESOURCE start ###
RewriteRule wp-content/.*/[^/]*(responsive|css|js|dynamic|loader|fonts)\.php - [E=cache-control:max-age=3600]
### marker CACHE RESOURCE end ###

### marker LOGIN COOKIE start ###
RewriteRule .? - [E="Cache-Vary:wp-postpass_242da9d1ce33da2d4745638d413edc41"]
### marker LOGIN COOKIE end ###

### marker FAVICON start ###
RewriteRule favicon\.ico$ - [E=cache-control:max-age=86400]
### marker FAVICON end ###

### marker WEBP start ###
RewriteCond %{HTTP_ACCEPT} "image/webp" [or]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} "Page Speed"
RewriteRule .* - [E=Cache-Control:vary=%{ENV:LSCACHE_VARY_VALUE}+webp]
### marker WEBP end ###

### marker DROPQS start ###
CacheKeyModify -qs:fbclid
CacheKeyModify -qs:gclid
CacheKeyModify -qs:utm*
CacheKeyModify -qs:_ga
### marker DROPQS end ###

</IfModule>
## LITESPEED WP CACHE PLUGIN - Do not edit the contents of this block! ##
# END LSCACHE
# BEGIN NON_LSCACHE
## LITESPEED WP CACHE PLUGIN - Do not edit the contents of this block! ##
### marker BROWSER CACHE start ###
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive on
ExpiresByType application/pdf A31557600
ExpiresByType image/x-icon A31557600
ExpiresByType image/vnd.microsoft.icon A31557600
ExpiresByType image/svg+xml A31557600

ExpiresByType image/jpg A31557600
ExpiresByType image/jpeg A31557600
ExpiresByType image/png A31557600
ExpiresByType image/gif A31557600
ExpiresByType image/webp A31557600

ExpiresByType video/ogg A31557600
ExpiresByType audio/ogg A31557600
ExpiresByType video/mp4 A31557600
ExpiresByType video/webm A31557600

ExpiresByType text/css A31557600
ExpiresByType text/javascript A31557600
ExpiresByType application/javascript A31557600
ExpiresByType application/x-javascript A31557600

ExpiresByType application/x-font-ttf A31557600
ExpiresByType application/x-font-woff A31557600
ExpiresByType application/font-woff A31557600
ExpiresByType application/font-woff2 A31557600
ExpiresByType application/vnd.ms-fontobject A31557600
ExpiresByType font/ttf A31557600
ExpiresByType font/woff A31557600
ExpiresByType font/woff2 A31557600

</IfModule>
### marker BROWSER CACHE end ###

## LITESPEED WP CACHE PLUGIN - Do not edit the contents of this block! ##
# END NON_LSCACHE

# BEGIN WordPress
# Las directivas (líneas) entre «BEGIN WordPress» y «END WordPress son
# generadas dinámicamente y solo deberían ser modificadas mediante filtros de WordPress.
# Cualquier cambio en las directivas que hay entre esos marcadores sern sobrescritas.
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]

# add a trailing slash to /wp-admin
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
RewriteRule . index.php [L]

</IfModule>

# END WordPress
# LiteSpeed XenForo cache
<IfModule litespeed>
    CacheLookup public on
    RewriteEngine On
    # cache
    RewriteCond %{HTTP_COOKIE} !(xf_lscxf_logged_in|xf_user|xf_session_admin) [NC]
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !/install/ [NC]
    RewriteRule .* - [E=Cache-Control:max-age=360,E="cache-vary:xf_style_id,xf_language_id"]
    # no cache
    RewriteCond %{HTTP_COOKIE} (xf_lscxf_logged_in|xf_user|xf_session_admin) [NC]
    RewriteRule .* - [E=Cache-Control:vary=loggedin,E=Cache-Control:no-cache]
</IfModule>
In the forum folder the htaccess is the following:

Code:
#    Mod_security can interfere with uploading of content such as attachments. If you
#    cannot attach files, remove the "#" from the lines below.
#<IfModule mod_security.c>
#    SecFilterEngine Off
#    SecFilterScanPOST Off
#</IfModule>

<IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On

    #    If you are having problems with the rewrite rules, remove the "#" from the
    #    line that begins "RewriteBase" below. You will also have to change the path
    #    of the rewrite to reflect the path to your XenForo installation.
    RewriteBase /forowindows

    #    This line may be needed to workaround HTTP Basic auth issues when using PHP as a CGI.
    #RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
    RewriteRule ^(data/|js/|styles/|install/|favicon\.ico|crossdomain\.xml|robots\.txt) - [NC,L]
    RewriteRule ^.*$ index.php [NC,L]
</IfModule>
# LiteSpeed XenForo cache
<IfModule litespeed>
    CacheLookup public on
    RewriteEngine On
    # cache
    RewriteCond %{HTTP_COOKIE} !(xf_lscxf_logged_in|xf_user|xf_session_admin) [NC]
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !/install/ [NC]
    RewriteRule .* - [E=Cache-Control:max-age=360,E="cache-vary:xf_style_id,xf_language_id"]
    # no cache
    RewriteCond %{HTTP_COOKIE} (xf_lscxf_logged_in|xf_user|xf_session_admin) [NC]
    RewriteRule .* - [E=Cache-Control:vary=loggedin,E=Cache-Control:no-cache]
</IfModule>
When I restart litespeed server I see the following:

2020-10-30 20:12:22.986730 [INFO] RewriteFile [/home/dominio/public_html/foro/.htaccess] parsed, return 0.

I'm using:
CyberPanel
Version Actual 2.0
Estado 3
Latest Version 2.0
Latest Build 3

Thank you very much

Sorry if it is not well understood, I am using an automatic translator.
 

jbex

New Member
#2
I have the log full of errors, some sample
2020-11-01 08:05:11.639959 [ERROR] [185.xxx.171.36:64934#dominio.xxx] [Module:Cache] createEntry failed, may due to no permission to write file or file is updating.
2020-11-01 08:05:12.773382 [ERROR] [185.xxx.171.5:48040#dominio.xxx] [Module:Cache] createEntry failed, may due to no permission to write file or file is updating.
2020-11-01 08:05:49.577035 [ERROR] [13.66.xxx.2:15937-3#dominio.xxx] [Module:Cache] createEntry failed, may due to no permission to write file or file is updating.
2020-11-01 08:05:52.603112 [ERROR] [13.66.xxx.2:15936#dominio.xxx] [Module:Cache] createEntry failed, may due to no permission to write file or file is updating.
2020-11-01 08:05:55.080750 [ERROR] [13.66.xxx.2:15939#dominio.xxx] [Module:Cache] createEntry failed, may due to no permission to write file or file is updating.
 

Pong

Administrator
#3
"[Module:Cache] createEntry failed," Please check if you disk is full. or remove lscache directory and let OLS to regenerate the folder to see if it helps.
 
#6
I removed this directory, but today found that this error repeated again
Code:
[ERROR] [1036] [108.162.245.231:23422#mysite.com] [Module:Cache] createEntry failed, may due to no permission to write file or file is updating.
 
#7
Checked many IPs from this log, all IPs were from cloudflare. I use CloudFlare for my site, should I worry that OLS have errors with cloudflare IPs ?
 
Top